Info

Odrišča so portal, namenjen različnim prispevkom na temo umetnosti. Osnovni fond prispevkov so Odrišča posvojila s svoje predhodnice. Matic Ferlan je namreč na svoji spletni strani objavljal različne prispevke na temo umetnosti. Ker je poleti leta 2020 glavni server strani v celoti pogorel, na kopijah pa se je ohranilo le nekaj zadnjih prispevkov pod rubriko “Odrišča”, se je s to podlago (in imenom) odločil začeti nekaj novega.

Zanimajo nas predvsem sodobne scenske in uprizoritvene ter likovno-vizualne umetnosti, radi pa se lotimo tudi česa drugega. O umetnostih razmišljamo, se pogovarjamo, o njih teoretiziramo in jih predstavljamo. To nato zapišemo in posnamemo v obliki audio prispevka ali podcasta. Sodelujemo tudi pri drugih projektih, obveščamo o raznih dogodkih, včasih pa organiziramo svoje! Ker smo šele na začetku svoje poti se raje prepuščamo toku, kot da bi se omejevali. Konkretnejši načrt bomo snovali sproti.

Odrišča smo skupina umetnostnih entuziastov, ki nas druži želja po posredovanju naših misli širšemu občinstvu. Portal koordinirava Matic Ferlan in Neža Vengust, sicer pa smo vedno na preži za novimi sodelavci, ki bi bili pripravljeni Odrišča sooblikovati! Če te o tem karkoli zanima, nam piši na info@odrisca.si, ali nas pokliči na 041 719 348! Veseli bomo tvojega sporočila!