Kaj?

Odrišča so portal, namenjen različnim prispevkom na temo umetnosti. Osnovni fond prispevkov so Odrišča posvojila s svoje predhodnice. Matic Ferlan je namreč na svoji spletni strani objavljal različne prispevke na temo umetnosti. Ker je poleti leta 2020 glavni server strani v celoti pogorel, na kopijah pa se je ohranilo le nekaj zadnjih prispevkov pod rubriko “Odrišča”, se je s to podlago (in imenom) odločil začeti nekaj novega.

Zanimajo nas predvsem sodobne scenske in vizualne umetnosti, radi pa se lotimo tudi česa drugega. O umetnostih razmišljamo, se pogovarjamo, o njih teoretiziramo in jih predstavljamo. To nato zapišemo in posnamemo v obliki audio prispevka ali podcasta. Sodelujemo tudi pri drugih projektih, obveščamo o raznih dogodkih, včasih pa organiziramo svoje! Ker smo šele na začetku svoje poti se raje prepuščamo toku, kot da bi se omejevali. Konkretnejši načrt bomo snovali sproti.

V kolikor se tudi ti najdeš v naših zanimanjih, ali pa imaš idejo za kaj novega, te lepo vabimo, da nam pišeš na info@odrisca.si in postaneš del naše ekipe!